X 
Criza energetică stiri: 1711
Cutremure stiri: 386
Eurovision stiri: 419

Elon Musk, în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare avere pierdută vreodată în lume

12 ian. 22:00   Diverse
1886 0

Elon Musk intră în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare avere pierdută vreodată în lume, după ce conturile i-au scăzut cu 182 de miliarde de dolari, din noiembrie 2021, scrie Fortune.

Guinness World Records(Cartea Recordurilor) precizează că cifra exactă este „aproape imposibil de stabilit”, deoarece calculul se bazează pe o estimare a Forbes. Suma reală pe care ar fi pierdut-o Musk s-ar ridica la aproape 200 de miliarde de dolari. Titlul era deținut de investitorul japonez în tehnologie Masayoshi Son, care a stabilit recordul anterior pentru pierderea a 58,6 miliarde de dolari în anul 2000, transmite digi24.

Șeful Tesla a fost cel mai bogat om din lume, însă în prezent titlul îi aparține lui Bernard Arnault, fondatorul multinaționalei de produse de lux LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), cu o avere estimată la 190 de miliarde de dolari. Pierderile colosale suferite de Elon Musk vin după un an tumultos pentru două dintre afacerile sale.

Tesla a înregistrat o scădere record de 65% a prețului acțiunilor sale în 2022, conform sursei citate. Totuși, în ciuda îngrijorărilor cu privire la creșterea costurilor, amenințările competitive și riscul ca o recesiune să încetinească cererea, compania de vehicule electrice are încă o valoare bursieră de aproximativ 389 de miliarde de dolari, datorită creșterii sale fulminante în 2020 și 2021.

În noiembrie, Bloomberg a raportat că Musk a vîndut alte 3,95 miliarde de dolari de acțiuni Tesla pentru a-și finanța cumpărarea Twitter, deși a promis că nu va face acest lucru. După ce a achiziționat Twitter, Musk a mărturisit că platforma a fost o „risipă” pentru economiile sale de o viață.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий