COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Egiptul intenționează să cumpere 25 milioane de doze din vaccinul rusesc

Rusia va furniza Egiptului 25 de milioane de doze din vaccinul său împotriva COVID-19, Sputnik V, după ce Fondul de Investiţii Directe din Rusia (FIDR) a ajuns la un acord cu grupul farmaceutic Pharco.

Acordul va permite ca 25% din populaţia Egiptului să aibă acces la vaccinul rusesc, notează FIDR într-un comunicat, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Pe viitor se preconizează distribuirea vaccinului Sputnik V, care se bazează pe adenovirus uman, şi ţărilor vecine cu Egiptul, adaugă comunicatul.

La începutul acestei luni Rusia a început testele ulterioare înregistrării vaccinului, care a fost oficializată la 11 august, şi pînă acum au fost recrutaţi 55.000 de voluntari pentru realizarea acestor teste.

Faza I şi II s-au încheiat, fără efecte adverse importante, şi cu un răspuns imun stabil de 100% la participanţi, potrivit FIDR.


Se aşteaptă ca primele rezultate ale fazei III a testelor să fie publicate între lunile octombrie şi noiembrie.

În prealabil, FIDR a încheiat acorduri privind furnizarea a 32 de milioane de doze de vaccin Mexicului, a aproape 50 de milioane de doze Braziliei, 100 de milioane Indiei, 35 de milioane Uzbekistanului şi 25 de milioane Nepalului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load