Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Efectele pozitive ale izolării

28 mar. 2020,, 20:31   Externe
3035 0

În timp ce numărul cazurilor de pacienți cu coronavirus continuă să crească, apar și vești bune.

Potrivit unor cercetări, nivelul de poluare este în scădere, apa din canale a devenit mai curată, crește creativitatea, iar oamenii încearcă să se ajute unii pe alții pentru a depăși cu bine această perioadă dificilă din istoria omenirii, transmite Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Scade poluarea

Izolarea, voită sau nu, din cauza pandemiei COVID-19, are ca efect scăderea nivelului de poluare. Atît China, cît și nordul Italiei au înregistrat scăderi majore ale dioxidului de azot pe fondul reducerii activității industriale și circulației mașinilor, scrie bbc.com.

Cercetătorii din New York au declarat pentru BBC că monoxidul de carbon, în principal de la mașini, s-a redus cu aproae 50%. Faptul că mai multe companii aeriene își anulează zborurile, iar milioane de oameni lucrează de acasă face ca trendul descendent să continue în întreaga lume.


Apă mai curată

Rezidenții din Veneția au remarcat o îmbunătățire importantă a calității apei din faimoasele canale care traversează orașul. Străzile s-au golit din cauza amenintării coronavirusului, iar traficul pe apă a scăzut simțitor, ceea ce a făcut ca apa să se limpezească atît de mult încît pot fi văzuți peștii.

Mostre de bunătate

Amenințarea pandemiei i-a făcut pe mulți dintre noi mai atenți la nevoile semenilor.

Doi new-yorkezi au adunat 1.300 de voluntari în doar 72 de ore pentru a ajuta la livrarea de alimente și medicamente persoanelor în vîrstă și celor vulnerabile din oraș. Sute de mii de oameni din Marea Britanie s-au alăturat grupurilor locale de sprijin înființate pentru combaterea pandemiei, în timp ce grupuri similare au luat naștere în Canada.

În vreme de criză, oamenii donează bani, fac schimb de rețete culinare, de idei pentru a se menține în formă în izolare și au grijă să-i încurajeze pe cei în vîrstă.

Unitate

Dacă pînă acum, din cauza programului încărcat de la job și viața de acasă se simțea adesea o deconectare față de cei din jur, pandemia de coronavirus a conectat comunități din întreaga lume.

În Italia, țară închisă din cauza efectelor COVID-19, oamenii și-au unit vocile, de la balcoanele apartamentelor, pentru a cînta împreună și a se încuraja unii pe alții.

Crește creativitatea

Milioane de oameni se află acum în izolare, iar mulți folosesc această ocazie pentru a-și demonstra creativitatea. Utilizatorii de social media au împărtășit detalii despre noile lor hobby-uri, și-au recomandat cărți de citit între ei, au schimbat rețete culinare, au învățat să tricoteze sau să picteze.

Biblioteca publică din Washington se numără printre cele care găzduiesc un club virtual de carte, iar Massimo Bottura, chef-ul restaurantului italian cu stele Michelin, a lansat o serie pe instagram numită Kitchen Quarantine, unde predă rețete de bază celor aflați în izolare. Un profesor de artă din statul american Tennessee a organizat cursuri transmise prin live-stream pentru copii, încurajîndu-i să fie creativi acasă. În timp ce multe spații publice au fost închise, fanii de artă se bucură de tururi virtuale oferite de cele mai mari galerii din lume, unde pot admira picturi de la Luvru sau sculpturile clasice ale muzeului de la Vatican. Observatorul din Sydney, Australia, oferă un tur virtual al cerului nocturn pentru oamenii aflați în izolare. Starurile din muzică, inclusiv solistul trupei Coldplay, Chris Martin, și cîntărețul country Keith Urban, au oferit concerte online pentru a combate plictiseala.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?