X 

Două tablouri din secolul al XVII-lea au dispărut din Muzeul de Artă din Zurich

25 ian. 21:00   Diverse
1908 0

Muzeul de Artă din Zurich (Kunsthaus) a făcut apel la poliție în legătură cu dispariția a două tablouri din colecția secolului al XVII-lea, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul instituției.

"De la începutul anului 2023, două dintre cele peste 700 de lucrări care au fost date jos de pe pereţi pentru a fi curăţate şi restaurate de specialiştii muzeului elveţian, unde un incendiu s-a produs în noaptea de 2 spre 3 august 2022, nu au putut fi găsite. Ancheta internă nu a dat nici un rezultat. Întrucît furtul nu poate fi exclus, muzeul a făcut apel la Poliţie şi a depus o plîngere pe 13 ianuarie", se spune în comunicatul instituției.

Este vorba despre un tablou al pictorului Robert van den Hoecke de la jumătatea secolului al XVII-lea, ”Soldaţii în tabără”, şi o natură moartă – ”Narcise și alte flori într-o vază de sticlă pe un blat de marmură” - pictată de artistul olandez Dirck de Bray în 1673.

Directorul Kunsthaus, Ann Demeester, a numit pierderea tablourilor drept un șoc și a anunțat despre crearea în muzeu a unui sediu de criză de investigare a incidentului.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?