X 

Două avioane de pasageri aproape s-au ciocnit în aer înainte să aterizeze

27 mar. 10:31   Diverse
2439 0

Autorităţile nepaleze au suspendat trei controlori de trafic aerian şi au deschis o anchetă, după ce două avioane care urmau să aterizeze pe aeroportul internaţional din Kathmandu aproape s-au ciocnit.

Incidentul a avut loc vineri. Un avion Air India, care aştepta la o altitudine de 5.800 de metri să primească permisiunea de a ateriza, a coborît brusc şi a fost pe punctul de a se ciocni de o aeronavă a Nepal Airlines, care zbura la 4.572 m altitudine.

“Trei controlori de trafic aerian care erau de serviciu în acel moment au fost suspendaţi pînă la noi ordine”, a declaraat Jagannath Niroula, purtător de cuvînt al Autorităţii Aviaţiei Civile din Nepal.

S-a constituit o comisie de anchetă şi s-a trimis o scrisoare la autorităţile indiene, pentru a se ancheta o posibilă greşeală a pilotului Air India.

Întreţinerea defectuoasă a echipamentelor şi aplicarea laxă a regulilor de siguranţă afectează sectorul transportului aerian din Nepal, în ciuda recomandărilor internaţionale. Uniunea Europeană a interzis toţi transportatorii nepalezi în spaţiul său aerian, din motive de securitate, informează AFP, citată de News.ro.

0
0
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий