COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dormitul pe canapea: Îți face bine sau rău?

Dormitul pe canapea: Îți face bine sau rău?

Uneori, canapeaua este, pur şi simplu, cea mai confortabilă opţiune pentru dormit. Dacă ai anumite probleme de sănătate, dormitul pe canapea îţi poate oferi un somn de calitate, scrie Healthline.

Simptome de răceală sau de gripă

Cînd ai nasul înfundat ori stări de febră, poate fi greu să te simţi confortabil în pat. În schimb, ai posibilitatea de a te aşeza cu pieptul mai sus decît restul corpului atunci cînd dormi pe canapea, ceea ce îţi poate ajuta somnul atunci cînd eşti răcit. Aminteşte-ţi că atunci cînd transpiri, canapeaua va avea tendinţa să reţină umezeala comparativ cu salteaua de pe pat.


Insomnie

Dacă te confrunţi cu insomnie, dormitul pe canapea pentru cîteva nopţi îi poate oferi creierului o schimbare de perspectivă. Reţine că, dacă te obişnuieşti prea mult să dormi pe canapea, ţi-ar putea fi greu să revii la vechiurile obiceiuri, adică patul.

Dezavantaje

Pentru majoritatea oamenilor, nu este mare lucru să adoarmă pe canapea din cînd în cînd. Dar canapelele au fost concepute pentru a te relaxa într-o poziţie verticală - nu ca loc pentru a dormi.

Dormitul pe canapea poate provoca dureri de spate şi de gît

Postura chinuită în care dormi poate fi un indicator al durerilor de spate şi de gît. Atunci cînd ai un suport pentru coloana vertebrală şi pentru gît, somnul va fi mult mai calitativ, iar canapeaua nu face parte din această soluţie. Pe termen lung, dormitul pe canapea îţi poate afecta serios spatele şi gîtul, aşadar ia aminte!

Îţi poate provoca dureri ale picioarelor

Atunci cînd dormi pe canapea, poţi observa că picioarele tale se vor sprijini de marginea canapelei, ieşind în exterior deoarece sînt prea lungi. Acest obicei poate duce la amorţeală sau furnicături, ceea ce nu îţi poate crea decît o stare de disconfort.

Canapeaua nu este sigură pentru bebeluşi

Dormitul pe canapea poate fi periculos pentru copilul tău, mai ales dacă dormiţi împreună. Împărţirea patului nu este recomandată niciunui bebeluş sub un an, iar suprafaţa moale a canapelei poate creşte semnificativ pericolul de sufocare la cei mici. Sfatul este ca bebeluşul să doarmă pe o suprafaţă fermă.

Cîteva sfaturi atunci cînd dormi pe canapea

Tratează-ţi canapeaua ca pe o saltea, acoperind-o cu lenjerie de pat din bumbac.

Foloseşte o pernă de pat fermă.

Poziţionează-te corect înaine de a adormi! Găseşte o poziţie confortabilă în care să stai. Întinde-ţi corpul de-a lungul canapelei.

Opreşte televizorul şi lasă telefonul din mînă.

Nu mînca cu trei ore înainte de somn.

Încearcă să te pui să dormi la aceeaşi oră.

Bea un ceai care să te relaxeze.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load