COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Doctoria care vindecă inflamațiile gîtului şi poate înlocui antibioticele

Albastrul de metil poate fi, în unele cazuri, o variantă mai ușoară pentru lecuire, putînd înlocui chiar și antibioticele. Află ce poți trata cu această substanță, care, pe vremuri, era foarte des folosită.

Lecuiește durerea în gît. E eficient și constituie un remediu rapid pentru durerile sau usturimile din gît. Atunci cînd neplăcerea apare, poți îmbina capătul unui bețișor de ureche curat cu albastru de metil și să întinzi în cîteva momente substanța pe locul dureros. Ai grijă să faci mișcări delicate și să nu înfigi bețișorul adînc! O altă variantă, mai sigură, este să iei pastile de supt, ce au în componență și albastrul de metil.

Poți lecui infecțiile urinare cu albastru de metil. Infecțiile urinare sînt neplăcute, dureroase și le poate face orice femeie. Există mai multe variante de vindecare, de la cele naturiste pînă la antibiotice, dar și cea cu albastrul de metil. Mai exact, există capsule ce conțin și albastru de metil, care înlătură cauzele inflamaţiei urinare (de obicei, bacteria E.coli), dar totodată și durerea.

Albastrul de metil împotriva intoxicației cu cianură

Acest lucru a fost demonstrat științific în urmă cu mulți ani: albastrul de metil a fost folosit cu succes ca antidot împotriva intoxicării cu cianură.


Albastrul de metil, remediu de malarie?

În anul 1891, omul de știință Paul Ehrlich a descoperit că substanța aceasta ar putea fi o doctorie eficace împotriva malariei, însă soldaților americani le-au displăcut efectele sale secundare – urina se face verde și albul ochilor albastru, însă problema este remediată odată ce închei tratamentul cu albastru de metil – așa că doctoria a fost lăsat baltă.

În prezent, sînt efectuate mai multe studii, pentru a redemonstra eficiența substanței împotriva malariei.

Vindeci răni ușoare cu albastru de metil

Deoarece substanța are proprietăți anti-bacteriene, poate fi folosită pentru dezinfectarea rănilor ușoare, superficiale. Aspectul negativ constă în faptul că pentru o perioadă de timp limitată, colorează pielea, unde este folosit. Albastrul de metil are o toxicitate redusă și este, în general, tolerat ușor și în tratamentele de lungă durată. Înainte să recurgi la tratamentul cu albastru de metil, întreabă un medic.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load