X 

Diaspora azeră din Republica Moldova a organizat un pichet pașnic în fața sediului ONU

22 sep. 21:15   Diverse
2093 1

La 22 septembrie 2023, diaspora azeră din Republica Moldova a organizat un pichet pașnic în fața sediului ONU din Republica Moldova.

Reprezentanți ai comunității azere și membri ai Congresului Azerilor din Moldova s-au adunat pentru a-și exprima protestul față de minarea a teritoriilor azere de către Armenia.

"Noi - azerii care locuiesc în străinătate - declarăm cu profundă durere că, la 19 septembrie 2023, alți șase cetățeni azeri au devenit victime ale terorismului de mine din partea Armeniei. (...) În total, de la sfîrșitul celui de-al Doilea Război din Karabakh - din 10 noiembrie 2020 pînă în prezent - 320 de cetățeni azeri au avut de suferit de pe urma minelor, dintre care 67 au fost uciși și 314 răniți", se arată în declarația oficială a Congresului Azerilor din Moldova.

Sub diferite pretexte, Armenia, în ciuda acceptării exprimate a propunerilor de pace ale Azerbaidjanului, continuă să întîrzie procesul de normalizare. Erevanul oficial refuză să pună la dispoziția Baku hărți ale cîmpurilor minate, adoptînd o poziție distructivă în cadrul negocierilor.

Acest lucru nu numai că împiedică lucrările de reconstrucție în teritoriile azere distruse de Armenia în timpul celor 30 de ani de ocupație, dar reprezintă, de asemenea, o amenințare serioasă la adresa stabilității în regiune.


Prin pichetul organizat astăzi la Chișinău, diaspora azeră dorește să atragă atenția organizațiilor publice internaționale asupra faptului că singura modalitate de a stabili pacea în regiune este de a preda Azerbaidjanului hărțile cîmpurilor minate și de a semna tratatul de pace.

1
1
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?