TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Detalii din ancheta morții fotbalistului Emiliano Sala

Detalii din ancheta morții fotbalistului Emiliano Sala

Fotbalistul argentinian Emiliano Sala şi pilotul său, ce au decedat în ianuarie în urma prăbuşirii unui avion, au fost probabil expuşi unor niveluri “potenţial mortale” de monoxid de carbon, au anunţat miercuri anchetatorii britanici.

“Teste toxicologice au relevat că pasagerul prezenta un nivel de saturaţie ridicat în COHb (produs asociind monoxidul de carbon şi hemoglobina)”, a declarat Biroul britanic de anchetă a accidentelor aeriene (AAIB) într-un buletin special.


Potrivit testelor, Sala prezenta un nivel de saturaţie în carboxihemoglobină (COHb) de 58%. “Un nivel de COHb de 50% sau mai mult la o persoană altfel sănătoasă este considerat în general ca potenţial fatal”, a precizat AAIB, informează Agerpres.

“Este considerat probabil faptul ca pilotul să fi fost expus şi el la monoxid de carbon”, a adăugat comunicatul.

Emiliano Sala a jucat trei sezoane şi jumătate la echipa franceză Nantes. Avionul care-i transporta pe Sala şi pe pilotul David Ibbotson s-a prăbuşit în Canalul Mânecii pe 21 ianuarie. Atacantul argentinian se îndrepta spre Ţara Galilor, după ce se transferase de la Nantes la Cardiff City.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load