COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Descoperirea NASA: Planete care au densitatea vatei de zahăr

Descoperirea NASA: Planete care au densitatea vatei de zahăr

Cercetătorii NASA descoperă lucruri noi în fiecare zi, iar acum au observat o categorie de planete cu totul și cu totul nouă.

Oamenii de știință au confirmat existența în Univers a unei noi clase de planete. Le-au numit pe acestea „super-puffs”, iar motivul este unul destul de neobișnuit: cercetătorii cred că aceste planete se umflă din cauza atmosferelor lor alcătuite din hidrogen și heliu. Astfel, din acest motiv planetele sînt aproape la fel de mari ca Jupiter, însă masa lor e de 100 de ori mai mică.

Cea mai interesantă parte e că acestea au densitatea vatei de zahăr.


Pînă acum, astronomii știau de existența a trei categorii de planete: planete terestre precum Pămîntul, giganți de gheață precum Neptul și giganți gazoși precum Jupiter.

Acum, aceștia au confirmat faptul că cel puțin trei exoplanete se încadrează într-o categorie cu totul nouă, cea de super-puffs. Acestea se rotesc în jurul unei stele asemănătoare soarelui, la 2.600 de ani lumină.

Grupul de planete a fost descoperit anterior, în 2012, cu ajutorul telescopului spațial Kepler. Mai tîrziu puțin, în 2014, astronomii și-au dat seama cît de ușoare erau, de fapt, aceste planete.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load