X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1120

Departamentul Justiției al SUA nu susține publicarea motivelor percheziției de la vila fostului președinte Donald Trump

16 aug. 12:45   Diverse
1371 0

Departamentul Justiției al SUA se opune publicării motivelor percheziției de la vila fostului președinte Donald Trump din Florida. Potrivit procurorilor americani, o asemenea decizie ar putea afecta ireparabil ancheta în curs de desfășurare, transmite Reuters.

De altfel, operațiunea FBI și a poliției federale la reședința Mar-a-Lago a reprezentat o premieră în istoria judiciară a SUA, Donald Trump fiind primul președinte a cărui vilă este supusă perchezițiilor. Acest lucru a provocat o adevărată furtună politică, ex-președintele SUA și susținătorii săi denunțând o „vânătoare de vrăjitoare”.

Pentru a înlătura mai multe dintre speculațiile prezente în spațiul public, mai multe organizații au solicitat unui judecător publicarea documentului judiciar ce conține motivele pentru care este necesară percheziția. Luni, 15 august, Departamentul Justiției a dat asigurări că o asemenea publicare „ar afecta în mod ireparabil ancheta penală în curs”.

Cu toate acestea, vineri, 12 august, un judecător a făcut public mandatul care autoriza efectuarea percheziției și o listă a documentelor confiscate, în urma unei solicitări a Departamentului Justiției. Acestea au arătat că agenții FBI au preluat 11 cutii cu documente clasificate, unele fiind „top secret”, care conțineau informații despre securitatea națională a SUA.

Fostul președinte al SUA, Donald Trump a acuzat FBI că în urma percheziției de la proprietatea sa din Mar-a-Lago i-au fost furate mai multe pașapoarte.


„Acesta este un atac asupra unui oponent politic la un nivel nemaivăzut în țara noastră. Lumea a treia”, a scris ex-președintele pe rețeaua socială Truth Social, creată de el însuși.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав