X 
Criza energetică stiri: 1684
Cutremure stiri: 285

Departamentul de Justiţie al SUA va da Google în judecată

24 ian. 22:00   Diverse
1683 0

Departamentul de Justiţie al SUA va da Google în judecată pentru “monopol pe piaţa de publicitate online“. Potrivit Bloomberg, autoritățile americane au ajuns la concluzia că add-urile plasate în site-uri și pe motorul său de căutare aduc 80% din veniturile Google.

Compania vinde agențiilor de publicitate reclame, care sînt apoi inserate în diferite pagini ale unor publisheri care primesc bani în funcție de numărul de afișări. Deși tarifele pe care Google le cere publicitarilor și le plătește editorilor sînt publice, mai mulţi agenţi şi publicații au reclamat faptul că nimeni nu poate ști exact cîți bani dă Google mai departe din ceea ce încasează într-o astfel de campanie plătită.

În trecut, Google a mai fost acuzată de încălcarea legislaţiei anticoncurență, legat de modul în care își menține poziția dominantă, iar în 2020 Departamentul de Justiție i-a intentat un proces pentru monopol pe căutările online.

Fondat în 1998 ca motor de căutare on-line, Google a făcut un salt semnificativ pe piața publicității on-line în 2008-2009, cînd a cumpărat DoubleClick și AdMob, companii care dezvoltaseră instrumentele (inserturile) de publicitate pe internet și pe mobil, pe care astăzi Google le folosește. În 2019, Comisia Europeană a amendat Google cu 1,49 miliarde de euro pentru că “și-a împiedicat rivalii să poată concura și inova în mod echitabil“ pe piața de publicitate online. O altă amedă, de 4,12 miliarde de euro, i-a fost impusă pentru că a forțat producătorii de telefoane Android să preinstaleze aplicațiile Google de căutare și browser web. Veniturile anuale din publicitate ale Google sînt de aproximativ 210 miliarde de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий