X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1093

Democrații s-au răzgîndit cu privire la nominalizarea lui Biden pentru prezidențiale

27 iul. 21:15   Diverse
1616 0

Marea majoritate (75 la sută) a alegătorilor democrați doresc ca partidul să nominalizeze un alt candidat pentru alegerile prezidențiale din SUA din 2024, nu actualul șef al statului Joe Biden, potrivit unui sondaj CNN.

Dintre aceștia, 24% dintre alegători au spus că „vor să vadă pe altcineva” din partid, deoarece cred că Biden nu va putea cîștiga următoarele alegeri prezidențiale. La rîndul lor, 32 la sută au recunoscut că Biden este capabil să ocupe din nou postul suprem, dar nu vor să fie reales.

Doar 25% dintre democrați au spus că preferă să-l vadă pe Biden drept candidatul partidului în 2024, o scădere bruscă față de cele 45% atestate în sondajul din ianuarie-februarie 2022.

Se observă că, la începutul anului, 51% dintre democrați și susținătorii lor și-au declarat dorința de a-l vedea pe Biden drept candidat al Partidului Democrat la alegerile din 2024. Astfel, subliniază CNN, un sondaj recent a arătat o scădere bruscă a entuziasmului pentru realegerea lui Biden: în șase luni, o parte dintre alegători s-au răzgîndit la următoarele alegeri prezidențiale pentru a nominaliza actualul lider american din partid.

Canalul TV subliniază că sondajul a fost realizat pe fundalul ratingurilor scăzute ale lui Biden, precum și a nemulțumirii tot mai mari față de inflație și de situația din țară din partea majorității americanilor.


Anterior, s-a anunțat că ratingurile lui Biden au atins un nou minim. Alegătorii din 44 din 50 de state au declarat că nu susțin activitatea titularului în funcție, potrivit unui sondaj realizat de Morning Consult. În primul trimestru al anului 2022, 40 de state dezaprobau politicile interne ale lui Biden.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав