X 

Declarație: Este puțin probabil ca parlamentul Ungariei să aprobe candidatura Suediei la NATO

22 sep. 17:45   Diverse
1571 0

Grupurile parlamentare ale partidelor de guvernămînt din Ungaria nu au putut lua încă o decizie în sprijinul aderării Suediei la NATO, deoarece aşteaptă o explicaţie cu privire la un film care conţine neadevăruri despre Ungaria, realizat de televiziunea publică suedeză, a declarat Máté Kocsis, liderul grupului parlamentar Fidesz, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută într-o pauză a reuniunii partidelor de guvernămînt de la Esztergom.

Politicianul a declarat că cele două grupuri parlamentare au vizionat filmul în cauză, care conţine „minciuni şocante”, în care apare şi Márton Gulyás, unul dintre „cei mai cunoscuţi activişti de stînga” din Ungaria, iar televiziunea uită să informeze telespectatorii că în film de fapt vorbeşte adversarul politic al actualelor partide de guvernămînt din Ungaria, transmite hirado.hu.

Acesta a adăugat că sînt complet nedumeriţi de „cum ar putea crede suedezii că Parlamentul ungar şi cele două grupuri vor susţine cu entuziasm aderarea Suediei la NATO după astfel de acţiuni”. Aşteptăm o explicaţie din partea suedezilor pe această temă, a declarat politicianul.

Ungaria nu este sigură că trebuie să aprobe cererea Suediei de a adera la NATO, a declarat duminică noapte la o televiziune locală preşedintele parlamentului ungar, semnalînd posibile noi întîrzieri ale procesului.


6
2
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?