X 
Incendii stiri: 690
Cazul Șor stiri: 590
Preşedintele stiri: 3734

Declarația din Xi'an a Summitului China-Asia Centrală

19 mai. 21:00   Diverse
3207 1

Participanții la Summitul China-Asia Centrală 2023 au prezentat, vineri, Declarația din Xi'an, în care se arată importanța consolidării comunității cu destin comun China-Asia Centrală și organizarea bianuală a evenimentului.

China, Tadjikistan, Uzbekistan, Kazahstan, Turkmenistan și Kîrgîzstan au reafirmat opoziția în fața „revoluțiilor colorate”și interferenței străine în afacerile interne ale altor țări. De asemenea, au convenit o mai bună conectivitate și promovarea inițiativei „O centură, un drum”cu strategiile de dezvoltare ale celor cinci țări central-asiatice.

Pentru intensificarea colaborării economice și comerciale, vor fi adoptate măsuri privind creșterea numărului de linii aeriene, accelerarea construcției coridorului de transport și valorificarea potențialului de cooperare în agricultură și energie. De asemenea, vor fi consolidate schimburile interumane și cooperările în medicină și biosecuritate.

Cele șase state condamnă vehement terorismul, separatismul și extremistul sub toate formele, convenind să combată contrabanda cu stupefiante, criminaliatea organizată transnațională și infracțiunile pe Internet. Totodată, s-a reafirmat sprijinul neclintit pentru multilateralism, Dreptul internațional și regulile generale privind relațiile internaționale, unversal acceptate.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?