De ce nu ar trebui să arunci niciodată usturoiul încolțit

De ce nu ar trebui să arunci niciodată usturoiul încolțit

Arunci întotdeauna usturoiul încolțit? Dacă da, este posibil să greșești.

Se pare că usturoiul încolțit este chiar mai puternic decît omologii săi proaspeți și dispune de o capacitate puternică antioxidantă, care oferă multe beneficii pentru sănătate.

Cunoscînd beneficiile usturoiului, cercetătorii au vrut să vadă dacă usturoiul încolțit
poate oferi aceleași beneficii pentru sănătate. Pentru această cercetare, oamenii de știință au analizat extracte din usturoiul proaspăt și din usturoiul încolțit.

Ce au descoperit aceștia? Extractele de usturoi au fost aproape la fel atunci cînd a venit vorba de conținutul lor fenolic, însă usturoiul încolțit a fost un pic mai puternic. Și, chiar dacă îți vine să crezi sau nu, atunci cînd au testat puterea antioxidantă a celor două tipuri de usturoi, cu alte cuvinte capacitatea lor de a detecta radicalii liberi și de a preveni daunele oxidative, usturoiul încolțit a avut de două ori puterea usturoiului proaspăt, scrie eva.ro.

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load