Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

De ce în sezonul rece ne e foame și ne îngrășăm puțin?

3 feb. 2020,, 03:01   Externe
4048 0

Nu e un mit, nu e o legendă, pe măsură ce lumina naturală a soarelui e tot mai redusă, corpul tău încearcă să compenseze lipsa acesteia cu mîncare, așa că te transformi în Hulk.

Sînt și oameni care nu-și schimbă obiceiurile de alimentație atunci cînd se schimbă anotimpurile și sînt convinși că foamea constantă resimțită de alții este o legendă. Sau un obicei preluat de la urși. O scădere a temperaturii de afară sporește însă consumul energetic la ambele sexe (de asemenea, la urși ca să fim corecți). Nu există un model de bază pentru consumul de calorii ideal, deoarece vorbim doar 150 de calorii pe zi.

Folosești un plus de energie, mănînci o banană; acesta este cel mai mic inconvenient pe care trebuie să-l accepți odată cu schimbarea anotimpurilor, mai puțin enervant sau solicitant decît să fii nevoit să-ți găsești căciula și fularul potrivite. Cu toate acestea, corpul uman fiind ceva mai complicat decît atît, pofta de mîncare se activează instant și te transformi într-un fel de Hulk. Este ca o forță a naturii pe care, atunci cînd izbucnește, crapă hainele și ea va continua să crească pînă cînd, într-un final, hainele vor crăpa și pe tine.

Există, de asemenea, o problemă deloc de neglijat cu nivelul de serotonină, deoarece lipsind lumina soarelui, hormonii încearcă să producă senzația de fericire prin alte metode – mîncarea, dulciurile. Începi prin a gusta o amandină iar apoi visezi deja la un tort căci pofta crește exponential cu relația corpului tău cu fericirea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?