COVID-19 în MOLDOVA

De ce femeile îngheaţă din cauza aerului condiționat

De ce femeile îngheaţă din cauza aerului condiționat

Potrivit experților, cauza pentru care femeile "îngheață" o constituie caracteristicile fiziologice și anatomice ale organismului lor.

Omul de ştiinţă olandez în studiul termoreglării umane Povlen Ole Fanger a aflat motivul pentru care femeile în mod constant resimt insuficienţa de căldură când funcţionează instalația de aer condiționat.

Potrivit omului de știință, de vină sînt caracteristicile fiziologice și anatomice ale organismului lor, scrie korrespondent.net cu referire la revista Naked-Science.


Vasele de sânge ale femeilor răspund mai activ la schimbările de temperatură decît cele ale bărbaților, de aceea, chiar și o scădere modestă de temperatură duce la contractarea lor bruscă, păstrînd căldura și determinînd femeia să simtă frigul.

De vină este şi anatomia - femeile, în medie, sînt mai scunde decît bărbații, ceea ce înseamnă că la unitatea de volum le revine o suprafață mai mare, ceea ce accelerează schimbul de căldură cu mediul.

Oamenii de ştiinţă au monitorizat temperatura corpului și a pielii femeilor care lucrează în birou și au ajuns la concluzia că pentru femeitemperatura confortabilă în încăpere este de 24 de grade.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load