COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De ce este recomandat consumul de morcovi

De ce este recomandat consumul de morcovi

Folosești morcovi la mîncarea gătită sau în salate? Știai despre beneficiile pe care le aduce această legumă? Pe lîngă conținutul mare de fibre și antioxidanți, morcovii reprezintă o importantă sursă de vitamine pentru tine: vitamina A, C, B, potasiu, fier.

Ce efect are, mai exact, consumul de morcovi, asupra organismului tău?

1. Previne bolile de inimă

Consumul regulat de morcovi reduce colesterolul din organism, ceea ce duce la prevenirea bolilor de inimă. Cercetătorii au descoperit faptul că, aceste legume sînt eficiente în prevenirea unui posibil atac de cord.


2. Cresc imunitatea

Datorită proprietăților antispeptice și antibacteriale, morcovii ajută la creșterea imunității. Prin consumul regulat de morcovi, vei reuși să îți întărești sistemul imunitar.

3. Ajută sistemul digestiv

Morcovul este o legumă care conține multe fibre. Acestea ajută la reglarea tranzitului intestinal și la o mai bună digestie. Stimulează secreția sucului gastric și peristaltismul.

4. Îmbunătățesc vederea

Deoarece au în componența lor vitamina A, morcovii ajută la îmbunătățirea vederii. De asemenea, reduce riscul de apariție a afecțiunilor oculare, ce apar odată cu înaintarea în vîrstă.

Încearcă să profiți de aceste beneficii importante pentru organismul tău și adaugă morcovii în alimentația ta. În mîncarea gătită, sucuri proaspete sau deserturi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load