COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

De ce este greșit să transformăm telefonul mobil în ceas deșteptător

Telefoanele noastre au devenit o extensie inseparabilă a mîinilor noastre. Le folosim pentru atîtea sarcini. De fapt, se pare că viața se va opri complet dacă le spargem accidental. Și setarea unei alarme este un lucru pe care aproape toată lumea îl face pe telefonul său.

Specialiștii atrag atenția că este greșit să folosim telefoanele mobile pe post de ceas deșteptător. Explicația? Ultimul lucru pe care punem mînă seara și primul lucru pe care îl atingem dimineața devine astfel smartphone-ul. Asta stimullează dependența noastră față de telefoane, relatează The Guardian.

Un studiu arăta că verificarea rețelelor de socializare, de pe telefon cu 30 de minute înainte de culcare duce la perturbări serioase ale somnului printre tinerii adulți. Sfatul experților este să punem telefonul la încărcat într-o altă cameră față de dormitor și să folosim un ceas deșteptător normal pentru nu deveni și mai dependenți de smartphone.

Folosirea telefonului mobil pe post de ceas deșteptător ne poate afecta somnul și rutina de dimineață. Și odată ce avem un telefon în mîinile noastre, începem să verificăm automat e-mailurile și mesajele. Acest lucru, desigur, necesită mult mai mult timp decît v-ați planificat inițial.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load