De ce este bine să consumi emmentaler, brînza minune

De ce este bine să consumi emmentaler, brînza minune

Brînza este un superaliment. Afirmaţia a fost făcută în mod oficial de către o echipă de cercetători de la Universitatea din Coreea.

Brînzeturile elveţiene sînt cele care au cele mai multe beneficii pentru sănătate potrivit oamenilor de ştiinţă.

Potrivit studiului, sortimentele de brînză provenite din Elveţia au proprietăţi unice care le fac nu doar extrem de gustoase, ci şi potrivite pentru o dietă sănătoasă. În compoziţia ei intră o bacterie cu rol de antibiotic, propionibacterium freudenreichii, care nu se mai poate găsi nicăieri în lume. În urma cercetărilor, coreenii au ajuns la concluzia că prin introducerea în dieta zilnică a brînzeturilor produse în Elveţia ne întărim sistemul imunitar şi scădem nivelul inflamaţiilor, scrie Gustarte.

Propionibacterium freudenreichii  se găseşte în emmentaler şi este responsabilă şi cu gustul deosebit pe care acesta îl are. Potrivit unui studiu publicat în Culture Magazin cu cît găurile din brînză sînt mai mari cu atît mirosul este mai puternic şi deci concentraţia de bacterie cu rol de antibiotic.

În brînzeturi se găseşte o combinaţie perfectă de calciu, proteine şi vitamine şi minerale (zinc, vitamina A, riboflavină, B12). Alături de cîteva nuci sau felii de fructe, potenţialul îi creşte şi dacă mai agăugăm şi un pahar de vin sigur se va îmbunătăţi şi starea de spirit. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load