COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De ce e bine să mergi la medic dacă ai picioarele umflate

De ce e bine să mergi la medic dacă ai picioarele umflate

Picioarele umflate și dureroase, vinișoarele sparte, furnicăturile și crampele la nivelul picioarelor sînt simptome atît de des întîlnite încît am ajuns să le considerăm normale.

Puține femei știu că acestea sînt primele semne ale bolii venoase cronice care, atunci cînd nu este tratată corect, se poate agrava destul de rapid, necesitînd tratamente complicate și intervenții chirurgicale.

Cu cît primești mai repede un tratament corect, cu atît vei suferi mai puțin. Iar tratamentul, în stadiile incipiente ale bolii, este foarte simplu, el constînd în schimbări ale stilului de viață.


Cel mai simplu este să mergi, în prima fază, la medicul de familie, iar el îți va recomanda un medic specialist care te poate ajuta, în funcție de specificul cazului tău.

În general, o consultație constă într-o discuție cu medicul, urmată de o examinare fizică. În primul rînd, medicul va face anamneza bolii, adică te va întreba ce simptome ai la nivelul picioarelor, cînd au apărut, în ce condiții se agravează, dacă ai luat sau nu vreun tratament, etc. Cu siguranță vei primi și întrebări legate de istoricul familial.

Dacă mama, sora sau o mătușă au suferit de boală venoasă cronică, înseamnă că și tu ai un risc ridicat să suferi de această afecțiune. Examenul fizic propriu-zis, efectuat la cabinet, poate să nu fie de ajuns, așa că s-ar putea să ți se recomande o investigație Doppler. Aceasta este un tip de ecografie, deci nu este dureroasă și nu presupune radiații.

Cu ajutorul ultrasunetelor se măsoară viteza circulației sanguine în organism și astfel medicul poate să-și dea seama dacă suferi de insuficiență venoasă și cît de avansată este boala.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load