COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 752 631 INFECTAȚI 281 700(+484)   TRATAȚI 267 372     DECESE 6595(+9)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6728

De ce e bine să mănînci salată în fiecare zi

24 iul. 19:00   Diverse
1760 0

O singură frunză de salată conţine vitamina A, vitamina C, mangan, crom, fibre, vitamina B1, B2 şi mineralele: potasiu, fier, molibden şi fosfor.

Salata este unul dintre alimentele vedetă ale primăverii. Este bogată în beta-caroten şi vitamina C, iar medicii nutriţionişti afirmă că acest aliment este diuretic şi ameliorează problemele digestive, "Conţinutul de fibre şi antioxidanţi scade riscul de cancer de colon. În plus, datorită conţinutului de latex alb, prezent în tijele de salată, acest aliment are proprietăţi sedative", spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Salata poate reprezenta un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus, deoarece au un conţinut sărac în kilocalorii. "În ciuda acestui aspect, salata este un izvor de minerale şi vitamine benefice pentru organism", mai spune Bilic, transmite gandul.info.

De asemenea, salata verde ajută la prevenirea osteoporozei, deoarece conţine nutrienţi benefici masei osoase. Alimentul este recomandat în special persoanelor care suferă de Alzheimer, datorită conţinutului de lăptucă, nutrient ce are un rol esential în limitarea daunele neuronale de la nivelul creierului.

Cel mai bun mod de a beneficia de calităţile salatei este să o consumi sub formă de ceai. Se dă în fiert o cană de apă, pune două frunze de salată şi lasă să clocotească un minut. Acoperă apoi apa şi se lasă la infuzat 10 minute.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽