X 
Cazul Șor stiri: 599

De ce e bine să mănînci căpșuni

11 mai. 2020,, 04:02   Diverse
8159 0

Pe lîngă faptul că sînt absolut delicioase, căpșunele au și mulți nutrienți ce aduc beneficii incredibile pentru sănătate, pentru piele și întregul organism.

Fie că le folosim în dulceața de căpșuni sau în tot felul de rețete cu căpșuni, minunatele căpșune sînt foarte aspectuoase și cu adevărat delicioase. Pe lîngă asta, căpșunele au și multe beneficii pentru sănătate, lucru cunoscut încă din antichitate.

Pe lîngă gustul delicios, sînt sățioase și conțin peste 50 de substanțe benefice organismului uman. Consumul de căpșuni se recomandă pentru buna funcționare a inimii și a circulației sîngelui, ele menținînd și elasticitatea vaselor. Totodată, căpșunele favorizează producerea globulelor roșii, stimulează metabolismul și cresc capacitatea de ardere a grăsimilor.

Căpșuni, sursă importantă de vitamina C

8 căpşuni de mărime medie asigură 140% din necesarul de vitamina C zilnic recomandat şi 20% din acidul folic recomandat femeilor gravide. Vitamina C care este cunoscută pentru proprietăţile de stimulare a imunităţii organismului, fiind în acelaşi timp un antioxidant eficient.


Ideale în dieta de slăbit

O cană de căpşuni are doar 55 de calorii, dar o mulțime de substanțe nutritive. sînt sățioase și delicioase, deci pot fi folosite cu ușurință în dietele de slăbit, mai ales cînd este sezonul lor.

Beneficii căpșuni pentru piele

Vitamina C găsită în căpşuni produce colagen, benefic pentru păstrarea elasticitiăţii pielii. Iar acidul elagic previne distrugerea colagenului şi inflamarea pielii, acestea fiind principalele cauze ale apariţiei ridurilor.

Amestecate cu mierea, căpşunele pot fi folosite pentru tratarea arsurilor şi a inflamaţiilor.

Căpşunele sînt extrem de eficiente şi în tratarea tenului gras, cu tendinţă acneica, pori dilataţi şi puncte negre, fiind recomandate măştile realizate din fructele proaspete, eventual amestecate cu zeama de lămîie şi iaurt.

Menţin sănătatea inimii, ajută la reglarea presiunii sîngelui

O porţie de căpşuni conţine 134 mg de potasiu şi ajută la menţinerea presiunii sîngelui la nivel normal, acţionînd ca un amortizor împotriva efectelor negative ale sodiului. Astfel, reducînd lipoproteinele LDL, inflamaţia şi presiunea sîngelui, căpşunile sînt considerate cele mai bune fructe pentru sănătătatea inimii.

Beneficii căpșuni - scad colesterolul

Fitochimicalele din căpşuni contracarează efectele lipoproteinelor de tip LDL, care pot cauza formarea unei plăci la nivelul arterelor. Consumul căpşunilor reduce lipidele din sînge, care, în cantităţi mari, se pot depune pe pereţii arterelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?