Rezultatele studiului au fost publicat în International Journal of Cancer, revista oficială a Uniunii Internaționale împotriva Cancerului (UICC), potrivit Sputnik France.
După zece ani în care au fost efectuate cercetări, într-un studiu la care au participat peste 50.000 de persoane cu vîrste cuprinse între 40 și 75 de ani, cercetătorii au identificat 317 de cazuri de cancer esofagian la voluntari.
După cum a arătat studiu, consumul zilnic regulat a peste 700 de mililitri de ceai a cărui temperatură este de 60° C sau mai mare, creşte riscul apariției acestui tip de cancer.
„Multor oameni le place să bea ceai, cafea și alte băuturi fierbinţi. Totuşi, potrivit studiului nostru, consumul de ceai foarte fierbinte poate crește riscul dezvoltării de cancer esofagian, astfel că este recomandabil să așteptați pînă cînd băuturile fierbinţi se răcesc înainte de a le bea”, a subliniat cercetătorul care a condus studiul, Dr. Farhad Islami, de la Societatea Americană pentru combaterea cancerului.
Adăuga comentariu