COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De ce bananele nu sînt bune la micul dejun

De ce bananele nu sînt bune la micul dejun

Pentru unii oameni, micul dejun poate fi o adevărată provocare. Din grabă, mulţi se orientează către alimente pe care le pot mînca rapid şi care sînt şi gustoase, de exemplu, bananele.

Experţii în nutriţie avertizează însă că acest aliment nu este tocmai o variantă bună pentru prima masă a zilei.

Bananele sînt o opțiune populară atunci cînd timpul nu este de partea ta, experţii avertizează însă că nu ar trebui să le consumăm deloc la micul dejun, notează Coventry Telegraph.

Expertul în nutriţie, Dr. Daryl Gioffre, a explicat pentru RSVP Live de ce nu este cea mai înțeleaptă decizie să consumăm banane la prima masă a zilei.
"Bananele par a fi opțiunea perfectă pentru micul dejun, dar, cu o privire mai atentă, veți constata că bananele mîncate singure nu sînt cea mai bună opțiune, deoarece conţin 25% zahăr și acid moderat", a spus medicul.


Potrivit medicului, bananele iți vor oferi un boost de energie, dar în curînd te vei simţi obosit și îţi va fi din nou foame.

În schimb, dacă doriţi totuşi să consumaţi banane la micul dejun, medicul recomandă ca acestea să fie asociate cu alte alimente, cum ar fi grăsimile sau condimentele sănătoase.

„Deoarece bananele sînt acide, va trebui să neutralizați acidul pentru a obține beneficiile potasiului, fibrelor și magneziului", a mai spus medicul.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load