X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

De ce ar fi bine să nu mai arunci cojile de ou

11 mar. 2019,, 01:03   Externe
5617 0

Atunci cînd gătești cu ouă, cu siguranță obișnuiești să arunci cojile. De acum înainte, îți recomandăm să le păstrezi.

Cojile de ouă conţin calciu în proporție de 90%, asemănător chimic cu calciul din care sînt formate oasele și dinţii. De aceea, calciul din cojile de ouă este ușor absorbit în corp și are multe efecte benefice pentru sănătate. Cojile de ouă sînt, de asemenea, o sursă bună de fier, zinc, cupru, mangan, fluor, fosfor, crom.

În plus, cojile de ouă, îți ajută măduva să producă mai multe celule roșii de sînge sănătoase. Previn osteoporoză, scad colesterolul și tensiunea.

Cum să le utilizezi

Macină cinci coji uscate de ouă pînă obții o pudră fină. Adaugă pudra în 3 litri de apă și lasă în frigider timp de o săptămînă pentru a se dizolva. Dacă dorești, adaugă și suc de lămîie pentru aromă.


Consumă două, trei pahare din acest amestec în fiecare zi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?