AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 740
Preşedintele stiri: 3209

Data la care trebuie să despodobești bradul de Crăciun

14 ian. 00:00   Diverse
2986 0

Odată cu trecerea sărbătorilor de iarnă și venirea anului nou, oamenii se pregătesc să despodobească bradul de Crăciun și să redecoreze casa, punînd la o parte ornamentele festive. Deși unii oameni obișnuiesc să decoreze pomul în Ajunul Crăciunului, în timp ce alții intră în spiritul sărbătorilor de la 1 decembrie, iată data la care se despodobește, de fapt, bradul.

Cînd se despodobește bradul de Crăciun

Tradițiile de Crăciun sînt printre cele mai frumoase și respectate de către credincioși, iar romînii adoră să orneze pomul încă de la începutul lunii lui Undrea, pentru a se bucura de el pe tot parcursul lunii decembrie, transmite playtech.ro.

Atunci cînd ne referim la un brad natural, acesta nu rezistă mai mult de 2 săptămîni, motiv pentru care pasionații de sărbători îl cumpără în perioada 22 – 24 decembrie și îl împodobesc în seara de Ajun, în data de 24.

Deși tradiția spune că pomul se decorează în Ajunul Crăciunului, înconjurat de familie și prieteni, romînii care cumpără un brad artificial ajung să-l orneze chiar de la sfîrșitul lunii noiembrie, de Sfîntul Andrei.


Deși perioada în care credincioșii fac pomul diferă de la o casă la alta, tradițiile creștine spun că bradul de Crăciun se ține în casă pînă în data de 7 ianuarie, de Sfîntul Ioan Botezătorul.

Obiceiurile legate de decorarea pomului de Crăciun diferă în funcție de preferințele oamenilor. Unii preferă să aranjeze bradul noaptea, cînd cei mici dorm, pentru a le face o surpriză în dimineața următoare. Alții cred că aduce ghinion să împodobești bradul înainte de 24 decembrie, aceasta fiind una dintre cele mai importante tradiții și obiceiuri din Ajunul Crăciunului.

Ce se întîmplă dacă pui o monedă în bradul de Crăciun

În anumite zone ale țării, oamenii practică o tactică ciudată în care își decorează bradul cu lumînări pe care le aprind ulterior. Superstițiile spun că cel care aprinde aceste lumînări și nu își vede umbra cu cap va avea probleme grave de sănătate.

Anumite obiceiuri străvechi spun că, atunci cînd aducem bradul de Crăciun în casă, este bine să ne punem o dorință și să ne facem planuri pentru anul nou ce va veni. De asemenea, romînii din mediul rural cred că, pentru a avea noroc și belșug, trebuie să agăți în pom o monedă legată cu ață roșie.

Pe vremuri, oamenii împodobeau pomul de Crăciun cu mere, nuci, covrigi sau colaci. Moneda atîrnată în brad aduce norocul și bogăția celor care fac asta, dar și fericire și prosperitate financiară. În cazul în care nu au o monedă la îndemînă, romînii preferă să atîrne o bancnotă în brad, din aceleași considerente.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав