X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1132

Cutremur cu magnitudinea de 7,1 în nordul Filipinelor

27 iul. 07:58   Diverse
1523 0

Un cutremur cu magnitudinea 7,1 s-a produs miercuri în nordul Filipinelor, a anunţat Institutul Seismologic al SUA (USGS), estimîndu-l iniţial la 6,8, relatează AFP şi Reuters.

Cutremurul de mică adîncime a avut loc în provincia Abra, pe insula principală Luzon, la ora locală 08:43 (00:43 GMT), iar agenţia seismologică locală a avertizat că ar putea exista pagube materiale, transmiteAgerpres.ro.

Locuitorii capitalei Manila au resimţit seismul şi circulaţia cu metroul în capitala filipineză Manila a fost întreruptă la o oră de vîrf, a anunţat Ministerul Transporturilor. Clădirea Senatului a fost evacuată.

În oraşul Dolores, situat în apropierea epicentrului, locuitorii speriaţi au fugit din casele lor, iar ferestrele pieţei locale au fost spulberate, a declarat pentru AFP comandantul poliţiei locale, Edwin Sergio.

"Cutremurul a fost foarte puternic", a afirmat Edwin Sergio, adăugînd că au apărut fisuri în clădirea comisariatului.


Un spital din provincia Abra a fost evacuat după ce clădirea s-a prăbuşit parţial în urma cutremurului, nefiind raportate victime, au spus oficiali.

"Încă sînt replici. Am primit informaţii de avarii la locuinţe. Pînă acum nu există victime", a menţionat primarul Rovelyn Villamor din oraşul Lagangilang, provincia Abra.

"Nu avem alimentare cu energie electrică pentru că se întrerupe automat din cauza pericolului", a declarat primarul Villamor la radio DZRH.

Biroul de informare publică din provincia Abra a postat fotografii pe pagina sa de Facebook care arată clădiri grav avariate, cu fisuri uriaşe.

Potrivit USGS, epicentrul cutremurului a fost la aproximativ 11 km est-sud-est de oraşul Dolores şi a avut loc la o adîncime de 10 km.

"Atenţia este concentrată pe Abra şi provinciile din apropiere. Acesta este un cutremur major. Ne aşteptăm la replici puternice", a declarat Renato Solidum, directorul agenţiei naţionale de seismologie.

Filipinele sînt afectate în mod constant de cutremure din cauza situării sale pe "centura de foc", un arc de activitate seismică intensă care înconjoară Oceanul Pacific trecînd prin Japonia şi Asia de Sud-Est.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав