Cum te comporți corect pe rețelele de socializare (VIDEO)

Cum te comporți corect pe rețelele de socializare (VIDEO)

Pe stradă, în parc sau în transportul public, aproape involuntar adoptăm un anumit comportament care, în mare parte, e dictat de normele sociale. Deși în mediul online ne simțim mai liberi, e imperativ să ținem cont de cîteva reguli de urmată pe rețelele de socializare.


1. Ai grijă ce postezi și comentezi – viața ta private nu trebuie făcută neapărat publică. Ai grijă ca pagina ta să arate „îngrijit”, să ai un cont cu nume și prenume real precum și o fotografie


2. Scrie corect gramatical și ortografic – asta îți va oferi o imagine bună în fața celorlalți utilizatori.


3. Nu trimite imagini cu tine, informații despre locul unde înveți, locuiești și alte detalii ce te vizează, persoanelor necunoscute. Oricînd acestea pot fi folosite împotriva ta. Ține minte că în spatele unei imagini drăguțe se pot afla persoane rău intenționate.


4. Nu te certa online – cearta online e publică. Mai mult decât atât, ai putea fi dat în judecată pentru denigrare publică, iar dovezile online pot servi drept probe în instanță.


5. Recent, SUA a emis o nouă regulă pentru cei care vor să obțină viza Green Card – candidații vor fi obligați să prezinte și conturile de pe rețelele de socializare. Ai grijă cum te comporți online!


Nu uita, libertatea ta de exprimare se încheie acolo unde începe libertatea altcuiva.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load