Cum speli ștergarele ca să fie moi și pufoase

Cum speli ștergarele ca să fie moi și pufoase

Cel mai plăcut lucru după o zi de muncă este să ajungi acasă și să îți faci o baie. Fie ca e un duș scurt, lung sau o baie, partea plăcută vine abia după. Este vorba de infășatul într-un prosop moale si pufos. 

Cum speli prosoapele ca să fie moi și pufoase? Sau cum scoți mirosul neplăcut din ele? Chiar dacă folosești detergent de calitate, prosoapele vechi tind să devină aspre. Și să prindă un miros specific. 

Mirosul specific este cauzat de niște bacterii. Dar asta nu înseamnă că nu ai spălat prosoapele bine. Ca să ai prosoape moi și pufoase, trebuie să le speli mai des. Un prosop se folosește de maxim 3 ori. Asta pentru că la fiecare stergere a pielii, pierdem 10 milioane de celule moarte.

Cum speli prosoapele ca să fie moi și pufoase

Ai grijă ca temperatura să fie mare cînd le speli. Prosopul trebuie igienizat bine. Apoi trebuie uscate într-un loc bine aerisit. Înainte de a le spăla, pune prosoapele la înmuiat în apă rece cu oțet alb (proporție 3:1).

Lasă-le peste noapte și apoi spală-le la minim 60 de grade. De preferat 90 de grade, ca așternuturile. Încearcă să speli prosoapele separat de restul hainelor. Ai grijă să nu pui prea mult detergent sau balsam. Clăteste-le bine și usuca-le la aer! 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load