X 
Criza energetică stiri: 1551
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3384

Cum sînt manipulate state întregi

8 aug. 16:30   Diverse
2241 0

Banksters capturează și înrobesc națiuni întregi într-o schemă bine calculată care s-a dovedit a fi chiar mai eficientă decît războaiele.

Acest lucru este declarat de John Perkins – autorul cărții „Revelațiile unui asasin economic”. Experții notează că ceea ce a descris el se întîmplă chiar acum în Moldova, transmite Noi.md.

John Perkins, în calitate de economist principal în cadrul unei mari firme internaționale de consultanță, a consiliat Banca Mondială, ONU, FMI, Departamentul de Trezorerie al SUA, corporații Fortune 500 și țări din Africa, Asia, America Latină și Orientul Mijlociu, lucrînd direct cu şefii de stat şi directorii generali ai marilor companii.

"Activitatea mea de economist-șef a fost să identific țările cu resurse, petrol și alte lucruri de care au nevoie corporațiile noastre. Identificăm o astfel de țară și aranjam pentru ea un împrumut mare de la Banca Mondială sau una dintre subsidiarele acesteia. Dar, în realitate, banii au mers nu la țară, ci la corporațiile noastre pentru proiecte de infrastructură în această țară. Ne-au adus profituri uriașe, și au ajutat, de asemenea, la îmbogățirea mai multor familii bogate din aceste țări. Familiile care dețin industrii, bănci, centre comerciale au beneficiat de aprovizionare mai bună cu energie, din porturi și autostrăzi mai mari, dar cei mai mulți oameni au suferit pentru că banii pentru îngrijirea sănătății, educație și alte servicii sociale s-au dus să plătească aceste datorii”, a spus John Perkins.

Potrivit acestuia, țara, de regulă, nu și-a putut achita împrumuturile.


"Așa că ne-am dus la FMI și am fost de acord să refinanțam împrumutul. Dar asta a însemnat întotdeauna că țara a trebuit să-și vîndă resursele la un preț foarte mic corporațiilor noastre, fără restricții de mediu sau sociale; poate, să ne voteze în ONU, să ne permită să ne construim o bază militară pe teritoriul său. Înrobim aceste țări prin datorii. Datoria pe care o suportă aceste țări este de obicei plătită prin mințirea majorității oamenilor din acea țară. De exemplu, banii sînt luați din educație, asistență medicală și alte servicii sociale pentru a plăti dobînda la împrumut. Mia apoi se întîmplă următoarele: atunci cînd dobînda și datoria nu pot fi rambursate, iar condițiile sînt create în mod deliberat pentru a face acest lucru, noi, ucigașii economici oferim împrumuturi în condiții aproape imposibil de rambursat. . Gajul pentru ele sînt resursele miniere: petrolul, litiu, oricare ar fi. Și așa la un moment dat spunem: „Din moment ce nu poți să plătești datoria, avem nevoie de acces la petrolul tău, la litiul tău". Cauzăm daune uriașe mediului și sistemelor locale, oamenilor din zonele în care se forează petrol, se extrag minerale sau prin care trec conducte, ei suferă teribil din cauza asta și, în cele din urmă, daunele sînt cauzate întregii țări", a spus John Perkins.

Autorii videoclipului dedicat acestui subiect notează că acestea sînt realitățile societății moderne de consum, dar putem schimba totul dacă ne unim. Pentru a face acest lucru, ei îndeamnă să se alăture forumului online global „The Global Crisis. Our Salvation is in Unity”, care va avea loc pe 12 noiembrie 2022.4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав