Cazul Șor stiri: 594

Cum sînt înlăturate consecințele taifunului Haikui în China

6 sep. 19:35   Diverse
2028 0

China înlătură prompt consecințele taifunului Haikui - al 11-lea taifun din acest an care a adus rafale puternice de vînt, a căror viteză maximă a ajuns la 20 de metri pe secundă.

La o întîlnire cu jurnaliștii, la care a participat și un reprezentant al Noi.md, membrul comitetului permanent al provinciei Fujian și viceguvernator permanent, doamna Guo Ningning, a menționat că sistemul de transport în provincia Fujian a fost deja restabilit. Metroul funcționează, el nu și-a întrerupt activitatea.

"Din cauza precipitațiilor, taifunul Haikui a avut un impact puternic asupra infrastructurii, transportului și structurii energetice. Dar guvernul nostru, sub conducerea Secretarului Fuzhou, a oferit un mare sprijin și a luat măsuri active pentru rezolvarea problemelor. La moment totul a fost restabilit. Oamenii sînt întotdeauna în centrul atenției guvernului nostru și al Comitetului permanent al provinciei Fujian. Noi depunem eforturi mari în caz de taifun și ploi torențiale, reacționăm prompt și luăm măsuri concrete pentru a înlătura problemele", a spus ea.

Guo Ningning a menționat că în prezent populația provinciei Fujian este de 41 milioane 540 mii 086 de persoane. Această provincie este o zonă verde și ecologică, iar prioritatea autorităților este controlul asupra naturii și al aerului.

"Pe cale maritimă și aeriană ne putem conecta cu diferite țări ale lumii. Pe lîngă resursele naturale, provincia Fujian este bogată în tradiții culturale. 5 dintre zonele sale au primit calificative mari din partea Unesco", a declarat membrul Comitetului permanent al provinciei Fujian și viceguvernator permanent.


"Haikui" este deja al 11-lea Taifun de la începutul anului. El a lovit provincia Fujian imediat după un alt taifun, mai puternic, Saola, care în weekendul trecut a făcut ravagii în provincia Guangdong. Împreună cu taifunul Haikui, provincia Fujian au fost lovită și de ploi puternice. Din dimineața zilei de luni, 4 septembrie, de la 6 dimineața, timp de o zi, în unele zone, inclusiv în regiunea Yutai, a căzut o cantitate mare de precipitații de peste 300 mm. Din zonele periculoase au fost evacuate peste 114 mii de persoane. Pe Aeroportul Fuzhou și în cel din orașul vecin Quanzhou au fost anulate multe zboruri. Autoritățile chineze au închis școli, locuri turistice și parcuri, dar și au suspendat activitatea porturilor și au oprit transportul maritim și fluvial.

Spre dimineața zilei de miercuri, taifunul a pierdut din intensitate și este clasificat ca o furtună tropicală mai slabă. În prezent el se deplasează peste provincia Guangdong din sudul țării. Meteorologii se așteaptă ca acesta să slăbească în intensitate și în continuare.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?