COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum se prepară corect cătina cu miere

Cum se prepară corect cătina cu miere

Cătină este pe bună dreptate un remediu universal.

Această conţine de 10 ori mai multă vitamina C decît citricele, şi de două ori mai multă decît celebrele fructe de Rosa canina. Important este ca amestecul de cătină cu miere să fie ţinut la rece, în perioada de macerare, cît şi după aceea, cînd este consumat.

Conţine, de asemenea, vitamine şi oligoelemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, P, beta-caroten, celuloză, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu.


Datorită proprietăţilor sale antioxidante, cătina se recomandă pentru întărirea sistemului imunitar (vindecă virozele respiratorii şi gripă), sănătatea ochilor, prevenirea îmbătrînirii, reglarea sistemului endocrin, reglarea nivelului de lipide din sînge şi reducerea inflamatiilor.

Boabele de cătină se recoltează din luna august pînă la sfîrşitul lui octombrie, dar şi în timpul iernii. Chiar şi îngheţate, boabele sînt perfect pentru utilizare. Pe timpul iernii, fructele se păstrează foarte bine în miere de albine.

În plus, mierea conţine microelemente asemănătoare cu cele din sîngele uman. Se asimilează foarte uşor şi deţine proprietăţi antibacteriene, bacteriostatice, regenerative şi calmante. Mierea este un remediu eficient pentru bolile hepatice, digestive, renale sau ale sîngelui, scrie bzi.ro.

Iată cum se prepară corect cătina cu miere:

Adaugă o parte de miere la trei părţi de fructe de cătină. După spălarea şi zdrobirea fructelor de cătină, adaugă-le într-un borcan pînă ce se umple pe jumătate. Toarnă miere peste ele pînă la umplerea completă a borcanului. Închide borcanul etanş, apoi păstrează-l la frigider.

După o săptămînă, începe să iei din acest amestec cu aromă deosebit de plăcută cîte o linguriţă sau două în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, timp de cel puţin o luna, asta pentru a-ţi creşte imunitatea şi pentru a avea o sănătate de fier.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load