COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum se poartă masca de protecție la plajă

Medicii din Japonia au dezbătut recent consecințele purtării unei măști pe timp de caniculă. Specialiștii au explicat pentru The Japan Times ce se întîmplă cu respirația în condiții de temperatură crescută.

Aceștia arată că atunci cînd afară este cald, mușchii respiratorii devin stresați, respirația e mai scurtă, iar acest lucru duce la acumularea căldurii în corp. Dacă nu se bea apă constant, pentru a hidrata corpul, respirația devine mai greoaie. Dacă peste acestea se adaugă și o mască de protecție de calitate, de exemplu de tip FFP2, respirația devine și mai anevoioasă. Primii afectați vor fi cei care suferă boli respiratorii, transmite tabu.ro.

Ce fel de măști sînt recomandate la căldură

Masca FFP2 este cea care filtrează cel mult aerul inspirat. Trebuie ținut cont că, odată cu căldura, se acumulează și umiditatea în mască, iar o mască umedă nu mai filtrează. Ce avem de făcut pentru a evita disconfortul purtării unei măști vara? Ne adaptăm. Medicii francezi spun că așa cum vara evităm să ne punem căciulă, vom evita o mască prea densă ori dintr-un material care păstrează căldura. În locul unei măști din pînză groasă si densă, vara va trebui de purtat măști chirurgicale care sînt mult mai lejere.

Medicii avertizează și că manipularea măștii pe durata verii trebuie făcută cu mai mare atenție. O veți da mai des jos, pentru a bea apă. E important să vă dezinfectați mîinile înainte. Mai trebuie avut grijă să nu intre în contact partea internă cu cea externă a măștii. Ideal e să o manevrați de elasticul care se prinde de urechi. Măștile ar putea fi folosite și pe plajă, dar nu cînd se intră în apă. Ideal e să fie păstrată agățată, la aer, fără ca părțile interne și externe să se atingă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load