Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cum se păstrează produsele alimentare

7 iun. 2018,, 04:00   Externe
3602 0

Medicii spun că de 80 % dintre intoxicațiile alimentare sîntem de vină noi înșine.

Chiar dacă cumpăraţi un produs cu termen de valabilitate extins, nu poate fi păstrat mult timp în pachet non-ermetic.

Verificaţi conţinutul frigiderului.

• Dacă vă supraîncărcaţi frigiderul şi puneți produsele pe raft înghesuite, circulaţia aerului rece va încetini şi temperatura va creşte în mod semnificativ.

• Recipientele de plastic sînt o opţiune bună pentru depozitarea produselor, dar în momentul în care se sparg, în fisuri pot apărea microbi patogeni.


• În frigiderele No Frost toate produsele trebuie să fie depozitate numai în folie de plastic sau containere sigilate pentru a preveni evaporarea.

• Fructele şi legumele nu pot fi stocate pe un raft cu brînza şi mezelurile. Strugurii nu pot sta în vecinătate cu peştele.

• Fructele tropicale (mango, kiwi, banane, ananas), ar trebui să fie păstrate la temperatura camerei. Dacă stau în frigider, chiar și cîteva ore, își pierd aroma.

• Conţinutul unei cutii deschise trebuie plasat într-un recipient de sticlă. Astfel conservele se pot păstra timp de trei zile.

• Mîncarea preparată se păstrează în frigider timp de trei zile.

• Înainte de a fi congelată carnea trebuie să fie separată de oase, peştele curățat, branhiile scoase. Pentru ca în produse să se păstreze elementele nutritive, acestea trebuie să fie congelate doar o singură dată. Înainte de congelare carnea şi peştele trebuie să fie împărţite în porţii mici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?