COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum se păstrează alimentele în congelator

Cu toții știm că cel mai bun mod de a păstra alimentele noastre preferate peste iarnă, este congelarea. Ce nu știm însă, este faptul că unele alimente nu trebuie păstrate mai mult de o anumită perioadă de timp în congelator. Iată mai jos sfatul Bunicii despre cît să ții alimentele la congelator.

Carnea

Pentru că vrem să păstrăm cît mai mult calitatea cărnii, este bine să știm care este perioada maximă de păstrare la congelator. Anumite tipuri de carne pot fi păstrate chiar și un an în congelator, însă cea de vită și de miel se ține maxim 9 luni. Tot aici se încadrează și puiul sau curcanul întreg.

Atunci cînd vine vorba de organe interne, acestea se țin maxim 4 luni, carnea gătită 3 luni, iar șunca și cîrnații maxim 2 luni. Peștele poate fi congelat doar între 2 și 6 luni, scrie untdelemndelabunica.ro.

Patiserie

Pîinea poate fi păstrată la congelator fără probleme maxim 3 luni, iar celelalte alimente de patiserie precum prăjiturile, fursecurile maxim 4 luni.

Lactate

Te poți bucura de unt doar dacă îl congelezi pentru maxim 9 luni, de ouă pentru o lună, iaurt pentru 2 luni și de brînză pentru nu mai mult de 6 luni. Laptele rezistă între 3 și 6 luni.

Legume și fructe


Toate legumele și fructele pot fi congelate pentru maxim un an.

Acum că știi toate aceste secrete, îți va fi cu siguranță mai ușor să păstrezi alimentele preferate în congelator. Te poți bucura astfel de toate proprietățile lor la calitatea lor autentică.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load