X 
Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 584
Preşedintele stiri: 3715

Cum să-ți îngrijești rinichii cel mai bine

26 mar. 21:33   Diverse
1552 0

Organ pereche, rinichii sînt considerați ca fiind centrul vitalității organismului uman. Orice dezechilibrul produs la nivelul lor îți va aduce starea de slăbiciune și de boală.

Despre rinichi este cunoscut faptul că au o formă asemănătoare cu bobul de fasole, avînd o lungime de aproximativ 12 centimetri cu o lătime de 5-6 centimetri și o greutate de pînă în 200 de grame.

Aceștia sînt localizați în partea posterioară a toracelui deasupra șoldurilor. Altfel spus, rinichiul stînd este situat sub splină și cel drept sub ficat.

Din păcate afecțiunile renale sînt extrem de silențioase, fiind observabile doar atunci cînd ajung în stare avansată. Astfel că dacă vrei să te bucuri de o sănătate impecabilă, cea mai bună modalitate este prevenirea.

Ține cont și de faptul că sănătatea celorlatle organe depinde într-o mare măsură de sănătatea rinichilor, avînd în vedere faptul că aceștia se ocupă cu filtrarea sîngelui, eliminarea deșeurilor, a medicamentelor. Joacă un rol important în menținerea unui echilibru sănătos al electroliților, reglînd în același timp echilibrul acido-bazic și menținînd pH-ul .


Reglează tensiunea arterială

Contribuie la producerea de globule roșii, reglează metabolismul și contribuie la absorbția corectă a calciului în organism.
Practic, la nivelul rinichilor se regăsește un hormon cunoscut sub numele de renină care este responsabil cu gestionarea lichidelor ajunse în organism, menținînd un echilibru între ce rămîne sub formă de apă și ce se transformă în electroliți.

În felul acesta se poate explica de ce urina poate avea culori diferite, mai ales atunci cînd organismul tău reține apă, aceasta va fi mai concentrată.

Urina unui organism sănătos este diluată și deschisă la culoare.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?