X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cum sa te trezesti dimineata fara probleme

28 mar. 01:31   Sănătate
1430 0

Englezii spun “Trezește-te și strălucește!”. Ușor de zis, greu de făcut, mai ales dacă ești genul de persoană care are reale probleme în a se trezi dimineață.

Totuși, nu e chiar imposibil să fii fresh la prima ora. Iată cîteva sfaturi care îți pot fi de folos. Încearcă-le și vei începe să simți energia!

1. Întinde-te și fă gimnastică

Cîteva exerciții ușoare de stretching îți vor ajută corpul să se energizeze. Mai mult, aceste mișcări îți vor “limpezi” mintea și vor îndepărta orice gînduri de lene.

După cele cîteva exerciții de întindere, cîteva exerciții de gimnastică vor pune sîngele în mișcare. Poți face fandări, genuflexiuni, abdomene, să mergi pe stepper sau pe bicicletă sau poți sări coarda. Nu contează ce faci, atît timp cît te miști. Atenție! Înainte de orice activitate fizică, fă cîteva mișcări de încălzire a mușchilor, transmite sfatulparintilor.ro


2. Bea mai puțînă cafea și mai multă apă

Cafeaua te ajută să începi ziua cu dreptul, însă nu bea mai mult de două cești. Efectul va fi contrar așteptărilor. O singură ceașcă de cafea, însă, îți va păstra nivelul de energie ridicat pentru mai mult timp.

Pe timpul nopții, corpul folosește rezervă de apă. Imediat ce te trezești bea cîteva pahare de apă. Nu numai că îți vei revigora organismul, însă îți vei stimula sistemul nervos și vei activă sistemul digestiv. Bea apă imediat ce te trezești și vei fi mult mai pregătit să gestionezi stresul ce va urmă pe parcursul zilei.

3. Rutină somnului

Culcă-te în fiecare seară la aceeași ora și trezește-te dimineață la aceeași ora, în fiecare zi. Corpul uman este setat să funcționeze după rutină. Obișnuindu-l cu un program regulat, organismul nu va mai fi obosit dimineață, la trezire.

4. Schimbă alarmă ceasului

Dacă alarmă ceasului tău deșteptător ar trezi și morții, schimb-o. Nu numai că poate fi stresantă și chinuitoare, însă există riscul real de a face atac de cord. Achiziționează un ceas cu radio care să pornească dimineață automat cu un volum mic care să crească apoi gradat.

5. “Deconectează-te”

Înainte de culcare cu o ora, deconectează-te. Închide computerul, televizorul, telefonul mobil sau orice alt aparat care să-ți stimuleze creierul. De asemenea, cumpără-ți întrerupătoare care să ajusteze intensitatea luminii becului. Dacă creierul primește semnalele corespunzătoare, se va liniști încet-încet și vei avea un somn mai mult decît odihnitor.

6. Fă duș

Un dus la prima ora a dimineții poate fi foarte revigorant. Pe lîngă faptul că te vei simți “fresh”, apă va contribui la stimularea sistemului nervos.

7. Mănîncă

Corpul tău are nevoie de energie. Un mic dejun sănătos dimineață (chiar dacă e doar un iaurt cu fructe sau un sandvich cu unt de arahide) va revigora organismul și vei fi tentat să mănînci mai puțîn și mai sănătos, la prînz.

8. Respiră

Pentru mulți oameni, trezitul de dimineață este o adevărată corvoadă, mai ales cînd se gîndesc cîte lucruri sînt de făcut în ziua respectivă. Exercițiile de respirăție profundă sînt excelente pentru a calmă corpul și mintea. Imediat ce te trezești, respira de cîteva ori adînc și vei simți diferența.

30
5
0
7
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?