COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum să supraviețuim pînă la primăvară

Dacă vitaminele și mineralele s-ar putea stoca din belșug în corpul uman, întîlnirea cu iarna nu ne-ar speria prea mult.

Dar, din păcate, majoritatea elementelor folositoare nu se acumulează, și ca efect în timpul iernii din cauza lipsei de substanțe nutritive începem să piardem puterea, sănătatea și frumusețea.

Există doar două vitamine, care se pot acumula în organism, A și D. Însă "rezervele" lor excesive pot cauza probleme de sănătate. Alte vitamine și minerale nu se rețin mult timp: ele imediat se includ în "activitate", iar excesul lor este eliminat în mod natural. Iată de ce rezerva acestor substanțe nutritive trebuie completată pe tot parcursul anului.

Expertul britanic Ronald Eccles consideră că, în timpul iernii cel mai mult ne lipsește vitamina D, care ajută la menținerea sistemului imunitar în sezonul rece, relatează BBC. Deficiența apare ca urmare a lipsei de lumină solară – din această cauză organism nu mai produce vitamina D. De aceea, este recomandabil ca vitamina D în timpul iernii să se ia în plus. În plus, către ianuarie-februarie se înregistrează un deficit sporit de vitamine A, C, și E, care se exprimă prin uscarea și descuamarea pielii, căderea parului, unghii casante. Și, desigur, deteriorarea stării de spirit și scăderea activității.

Unele vitamine pot fi obținute din fructe și legume. Vitamina C se găsește în kiwi, portocale, roșii, ardei gras, vitamina A - în lapte, ouă, morcovi, pește, pătrunjel, vitamina E - în spanac, varză, ficat de vita, ouă, ulei vegetal, vitamina D - în pește, ciuperci albe și unt.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load