X 
Coronavirus stiri: 8125
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 899

Cum să fii fericit întreaga zi

13 apr. 03:30   Diverse
2615

Fericirea este o stare de spirit. Poti fi fericit in fiecare zi.

Tu alegi daca esti fericit sau nu. Atitudinea te face fericit sau nefericit. Este adevarat, totusi, ca zi de zi ne confruntam cu o multime de situatii, iar unele dintre acestea nu conduc la fericire. Insa, poti alege sa te gîndesti la evenimentele nefericite sau sa refuzi sa te focusezi asupra lor, ci sa te concentrezi asupra celor pozitive care iti dau o stare de bine.

Fericirea este starea interioara de pace si satisfactie. Este experimentata atunci cînd nu exista griji, temeri cînd faci ceva ce-ți place sau cînd căștigi sau îți atingi un obiectiv valoros. Una din cele mai bune modalități de a păstra fericirea este obținerea păcii interioare. Pe măsură ce mintea se liniștește este mai ușor să alegi starea de fericire. Iată cîteva sfaturi care te vor ajuta să fii fericit întreaga zi:

1. Schimbă modul în care percepi lucrurile: Intotdeauna privește partea plină a paharului.

2. Gîndește-te la soluții și nu la probleme.


3. Ascultă muzică de relaxare.

4. Urmărește comedii care sp te facă sa rîzi din toată inima.

5. In fiecare zi, alocă timp pentru a citi cîteva pagini dintr-o carte inspirațională sau un articol.

6. Fii atent la gîndurile tale: De fiecare data cînd te suprinzi gîndind negativ, începe să te gîndesti la lucruri plăcute.

7. Intotdeauna privește lucrurile pe care le-ai făcut și nu cele pe care nu le-ai făcut încă: Cîteodata, la inceputul zilei ți-ai propus să înteplinești cîteva obiective. La sfîrșitul zilei ai putea fi nefericit pentru că nu ți-ai atins toate scopurile. Uită-te la ce-ai facut nu la ce-ai ratat.

8. In fiecare zi fă ceva bun pentru tine: Poate fi ceva mărunt precum achizitionarea unei cărți, să mănînci ceva ce-ți place sau să privești emisiunea favorită la tv.

9. In fiecare zi fă ceva care să-i facă pe alții fericiți: Printre acestea se pot numara o vorba buna, o mînă de ajutor data unui coleg sau oferirea unui cadou persoanei pe care o iubesti.

10. Intotdeauna asteaptă fericirea.

11. Nu invidia oamenii care sînt fericiți: Dimpotriva, fii fericit pentru fericirea lor.

12. Inconjoară-te de oameni fericiți și încearcă să înveți de la ei cum să fii fericit: Nu uita, fericirea este contagioasa.

13. Străduiește-te să privești cu detașare cînd lucrurile nu merg asa cum îți dorești: Astfel vei rămîne calm și-ți vei putea controla reacțiile și starea sufletească.

14. Zîmbește cît de des poți.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав