AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 740
Preşedintele stiri: 3209

Cum să faci înțărcarea mai ușoara pentru copil și pentru mamă

22 noi. 2021,, 03:31   Diverse
4668 0

Copiii de peste 1 an au nevoie de alăptat pentru o sursă de hrană suplimentară, cu beneficii și în întărirea imunității. Specialiștii recomandă ca alăptarea să continue și pînă la 2 ani.

Dar oricît ai decide să alăptezi, anume momentul înțărcării este dureros pentru ambii – și pentru copil, și pentru mamă. Deci e cazul să te informezi cum acest proces poate avea loc mai ușor.

Fă-ți un plan

Ca lucrurile să nu fie grele nici pentru copil, nici pentru mamă, toată procedura de înțărcare este bine să fie planificată. Este important să reduci treptat programul de alăptare. Poți începe să renunți la o masă în care alăptezi copilul la sîn și să-i dai lapte cu cana. Dacă este mai mare de 2 ani și înțelege ceea ce se întîmplă, explică-i că nu poți să-i oferi sînul. Încearcă să nu minți copilul, discută sincer cu el despre faptul că nu-l mai poți alăpta, treptat va înțelege, iar faptul că îi explici, dar nu-l minți, va crea între voi o relație de încredere mai mare.

Scurtează timpul alocat alăptării


Ca să-i fie mai ușor copilului, poți să recurgi și la o altă metodă: ține copilul la sîn mai puțin timp, căci și mesele mai scurte vor duce la rezultatul dorit. De exemplu, dacă-ți hrănești bebelușul la sîn de trei ori pe zi, timp de 20 de minute la o alăptare, poți începe să-ți pui copilul la sîn doar de două ori pe zi, timp de 15 minute, și așa timp de cîteva zile. Apoi poți să reduci și mai mult timpul alocat alăptării, pînă cînd copilul va renunța la sîn. Procedînd în acest fel o să produci mai puțin lapte, ceea ce îți va fi și ție mai confortabil.

În cazul în care copilașul doarme cu tine, mai ales pentru că-l alăptezi pe timpul nopții, o metodă la care poți să recurgi ca să-ți fie mai ușor este să rărești momentele în care îl pui la sîn pe timpul nopții. Nu este un moment bun pentru a face trecerea spre dormitul separat. Deja rămîne fără alinarea la sînul tău, nu-l priva în același timp și de apropierea față de tine în timpul somnului. Schimbările trebuie făcute pe rînd, pentru a fi mai ușor de traversat.

Tații sînt de mare ajutor

Pentru o înțărcare blînda, treptată, și tatăl poate să fie de ajutor. El poate să culce copilul seara, în cazul în care micuțul era obișnuit să doarmă cu mama. Întîi poate să facă acest lucru timp de o noapte pe săptămînă, după care se poate prelungi la două nopți pe săptămînă. Astfel, procesul va fi mai ușor nu numai pentru copil, ci și pentru mamă.

Înțărcarea blîndă, beneficii și pentru mamă

Înțărcarea blînda este ideală și pentru mamă, pentru că nu are nevoie să ia medicamente care să-i oprească lactația. Atunci cînd înțărcarea se face lent, nu mai există nici riscul ca sînii să se încarce de lapte, ceea ce poate să ducă, dincolo de disconfort, chiar la apariția unei probleme de sănătate: angorjarea sînilor, canale blocate etc.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав