Cum să faci diferența dintre lene și somnolență

Cum să faci diferența dintre lene și somnolență

Medicii somnologi cred că criteriul de bază a "somnolenței reale" este viteza de a adormi.


Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Moscova ”Secenov”, au spus cum putem diferenția "somnolența adevarată" de lene.


Pentru aceasta, somnologii au apelat la o nouă metodă - testul multiplu de latență a somnului (MTSL). Anume cu ajutorul său se poate determina dacă o persoană are într-adevăr nevoie de somn sau dacă aceasta este o manifestare a oboselii cronice, asteniei, epuizării neuropsihice sau a lenii obișnuite.


Potrivit oamenilor de știință, aproximativ 25% dintre oameni suferă de "presiunea somnului" în timpul zilei. De regulă, aceasta afectează munca și scade indicatorii de performanță. Cu toate acestea, acest fenomen trebuie distins de dorința de a dormi.


Cu ajutorul experimentului cu utilizarea MTSL, medicii-somnologi au reușit să stabilească faptul că, în cazul somnolenței reale, timpul de adormire este, de obicei, de opt minute. Dacă o persoană adoarme într-o perioadă mai lungă de timp, atunci problema nu constă în lipsa sau calitatea somnului, dar, cel mai probabil, în oboseală cronică sau lene.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load