Cum readuci strălucirea bijuteriilor tale din aur sau argint

Cum readuci strălucirea bijuteriilor tale din aur sau argint

Ai bijuterii din argint pe care nu le mai porți pentru că s-au înnegrit sau cele din aur nu mai sînt la fel de strălucitoare? Află cum să le faci ca noi!

Curăță argintul înnegrit

Pentru piesele care sînt doar puțin murdare și cu un aspect mat, pune puțină pastă de dinți într-un pahar pe jumătate plin cu apă caldă. Amestecă bine pentru ca pasta de dinți să se dizolve. Pune bijuteriile din argint în această soluție și lasă-le timp de cîteva minute. Scoate-le apoi și spală-le folosind o periuță veche de dinți. Clătește apoi bijuteriile cu apă curată și șterge-le cu o cîrpă curată.

În cazul în care bijuteriile tale din argint sînt puternic înnegrite, amestecă trei părți de bicarbonat de sodiu cu o parte de apă. Udă argintul și aplică soluția cu o cîrpă moale. Freacă delicat bijuteriile cu pasta de bicarbonat, apoi clătește și freacă din nou, pînă cînd argintul rămîne perfect curat. Folosește o periuță pentru bijuteriile cu zone greu accesibile. Nu freca prea tare bijuteriile sau tacîmurile din argint pentru că le poți zgîria.

Redă strălucirea aurului

Bijuteriile din aur își recapătă imediat strălucirea dacă folosești acest truc simplu. Pune cîteva picături de detergent de vase într-un bol cu sifon sau apă minerală carbogazoasă. Așază bijuteriile într-o strecurătoare și pune strecurătoarea pe bol, astfel încît aurul să fie acoperit de apă. Lasă să acționeze cinci minute, timp în care bulele eliberate de sifon vor curăța murdăria de pe bijuterii. Scoate fiecare bijuterie în parte și spal-o folosind o periuță moale de dinți, apoi scufundă iar. La final, scrie eva.ro, clătește bijuteriile cu apă curată și șterge-le cu o cîrpă moale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load