Cum ne revenim după sărbători?

Ca de obicei, și anul acesta ne-am bucurat pînă la extrem de mîncărurile de sărbători. Frigiderele ne-au fost pline și puțini am rezistat tentației atunci cînd aceasta s-a aflat chiar în fața noastră. Nu am mai ținut cont de nicio dietă și nici nu ne-a păsat ca ne-am mîncat greutatea în prăjituri, ci ne-am bucurat ca ne-am strans toata familia la masă, caci doar o dată e Crăciunul, nu?

Este de înțeles că ai decis să te bucuri de sărbători fără să te îngrijorezi cu privire la orice lucru pe care îl mănînci, însă acum sărbătorile au trecut și trebuie să revenim la un stil de viață mai sănătos. Este timpul să renunți la alimentele de sărbătoare și să îți detoxifici organismul pentru a-l menține sănătos, transmite basarabia.md.

Nu este nevoie să apelezi la shake-urile comercializate de detoxifiere, care sînt destul de scumpe sau de diverse suplimente pe care le găsești la farmacie. Optează în schimb pentru modalități mai naturale prin care să îți cureți corpul și să îți crești rezervele de energie!

Relaxează-te! Dexoxifierea nu se referă exclusiv la mîncare, trebuie să îți ajuți corpul și prin alte modalități! O noapte bună de somn face minuni cînd vine vorba de repararea celulelor corpului, așa că asigură-te ca ai un somn de calitate. Află cum să ai un somn odihnitor!

Fă mișcare! O auzi mereu, dar sportul este foarte important pentru un stil de viață sănătos. Nu e nevoie să te abonezi la sală neapărat, însă mergi în plimbări, urcă scări, fă cîteva genoflexiuni zilnic. Sportul face mai mult decît să te ajute la pierderea în greutate: îți crește nivelele de energie, îți conferă buna-dispoziție, te ajută la gîndire și previne nenumărate boli. După o perioadă de letargie precum sărbătorile de iarnă, exercițiile fizice sînt cea mai bună idee.


Mănîncă sănătos. Alege produse integrale, proaspete, organice, naturale. Umple-ți frigiderul cu fructe și legume, leguminoase, nuci și semințe, proteine naturale. Asigură-te că farfuria ta este divers colorată atunci cînd mănînci: cu cît mănînci produse mai divers colorate, cu atît te asiguri că îți iei din hrana zilnică vitaminele, antioxidanții și mineralele de care ai nevoie.

Hidratează-te. Baza oricarei detoxifieri este consumarea unei cantități mari de apă. Apa îți trezește sistemul digestiv și ficatul, care sînt responsabile cu eliminarea toxinelor și deșeurilor din corp.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load