COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum ne ajută vitamina C să reducerem riscul de răceală?

Pe măsură ce temperaturile scad, sistemul nostru imunitar slăbește, starea noastră de spirit se înrăutățește, iar părul și pielea noastră se usucă. De la suplimente pînă la creme și seruri, nutriționiștii ne spun cum să creștem aportul de vitamina C înainte de iarnă.

Suferiți de depresie post-vacanță? Pielii îi lipsește strălucirea? Simți că te paște o răceală? Îți lipsește, fără îndoială, vitamina C, situație care s-ar putea dovedi deosebit de problematică pe măsură ce se instalează iarna. Simptomele lipsei de vitamina C, cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, includ iritabilitate crescută și lentoare, uscăciune a pielii si părului, oboseala în exces, echimoze și sangerarea gingiilor.Dacă nu sîntem capabili să producem singuri vitamina C, este cu atît mai necesar să asigurăm un aport zilnic, fie prin alimentație, fie sub formă de suplimente sau cu ajutorul produseșor de îngrijire a pielii, special concepute, transmite tabuhighlife.ro.

Cum funcționează vitamina C?

Există numeroasele beneficii ale vitaminei C. Ca un puternic antioxidant, vitamina C este un potențial de înfrumusețare fantastic, esențial pentru producerea de colagen, dacare ajută la încetinirea daunele cauzate de radicalii liberi care pot deteriora celulele și pot contribui la dezvoltarea bolilor și la procesul de îmbătrînire. Vitamina C promovează formarea de celule sănătoase și repară toate părțile corpului nostru, pe lîngă faptul că este un aliat al imunitățiii datorită rolului său în producerea de celule albe din sînge, aflate în prima linie în lupta cu infecțiile.

În ce perioadă a anului avem cea mai mare nevoie de vitamina C?


Cînd gradele din termometre scad, pielea, părul, starea de spirit și sistemul nostru imunitar sînt tensionate. Mulți dintre noi experimentăm efectele unei deficiențe într-o gamă largă de vitamine și minerale, în special în lunile mai reci, spune experții. Pe măsură ce pielea și părul prezintă uscăciune și sensibilitate crescute, sistemul imunitar devine mai predispus la boli, lucru căruia ar trebuie să-i acordăm o deosebită atenție atunci cînd se apropie iarna.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load