COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum îţi poţi întări imunitatea în mod natural

Cum îţi poţi întări imunitatea în mod natural

Imunitatea înseamnă capacitatea organismului de a lupta cu agenții patogeni, virusuri, bacterii, paraziți și toxine. Imunitatea este de două feluri: înnăscută și dobîndită.

Mai exact, înnăscută adică cea cu care un om se naște, iar cea dobîndită cea pe care o capătă și o modifică în timpul vieții. Anumite remedii naturale pot contribui la creșterea imunității unui individ.

Un individ poate să afle cum are imunitatea cu ajutorul analizelor de sînge care evaluează componentele sistemului imun. Testele pentru imunitate sînt hemoleucograma și imunograma. Hemoleucograma permite identificarea numărului și procentului celulelor – leucocite, macrofage și fagocite. Imunograma evaluează anticorpii pe care aceste celule le produc – imunoglobulinele (Ig).

Specialiștii susțin că nu este deloc bine să iei singur medicamente, ceaiuri sau suplimente în ideea de a crește imunitatea ta sau a copilului. Numai medicul sau farmacist pot recomanda, atunci cînd este cazul, în urma efectuării testelor de sînge, suplimente care au rolul de a crește imunitatea unei persoane, acestea nu trebuie luate de pacient fără o recomandare în prealabil.


Imunitatea scăzută simptome și semne caracteristice:

Sensibilitatea crescută care se manifestă prin viroze respiratorii dese

Bronșite repetate

Micoze bucale dar și vaginale repetate

Scăderea bruscă în greutate și nejustificată

Oboseală cronică

Anemie

Scăderea în greutate inexplicabilă

De cele mai multe ori, persoanele care au afecțiuni cronice precum sînt bronșită cronică, infecții recidivante, reumatism cronic, scleroză multiplă, boli cronice, cancer, leucemie, diabet, răceli frecvente, după convalescentă și persoanelor în vîrstă, dar și copii pot primi diferite tratamente pentru creșterea imunității.

Iată cum crești imunitatea în mod natural:

Cele mai puternice imunostimulatoare naturale, bogate în antioxidanți sînt sfecla roșie, ridichea neagră, coacăzele negre, strugurii, afinele, măceșele, cătina, morcovii, varza roșie. Sau legumele: broccoli, varza albă, spanacul și conopida. Usturoiul verde este considerat un antibiotic natural, fiindcă el conține o substanță care combate dezvoltarea bacteriilor și virușilor.

Există și remedii naturale de ajutor atunci cînd vrei să-ți crești imunitatea. De exemplu, aloe vera, cătina, echinaceea, propolisul, mierea, dar și uleiul de pește îți pot fi de real ajutor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load