COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum îngrijim corect pielea în lunile reci

În lunile reci de toamnă sau iarnă, pielea are nevoie de o îngrijire diferită decît pe parcursul verii. Aerul este în general mai rece și mai uscat decît în lunile de vară. Mai ales fața și mîinile sînt adesea expuse, neprotejate, vîntului și frigului.

Îngrijirea tenului

Glandele sebacee ale pielii produc o peliculă de grăsime ușor acidă, care se menține pe pielea noastră și acționează ca o barieră protectoare. Această peliculă păstrează în interior hidratarea, iar în exterior respinge bacteriile. La temperaturi mai joase de opt grade, glandele sebacee produc mai puțină grăsime, protecția împotriva deshidratării scade, iar rezultatul este o piele uscată, transmite tabuhighlife.ro.

Acum trebuie să vă asigurați dumneavoastră protecția necesară, aplicînd creme suficient de grase. Foarte bune în cazul temperaturilor scăzute sînt produsele pentru îngrijirea pielii cu uleiuri vegetale, cum ar fi cel de argan, dar și cele cu acid linoleic sau unt de shea. Acestea au un conținut ridicat de grăsimi și oferă o protecție optimă atunci cînd temperaturile scad sub zero grade.

În rutina de îngrijire a feței, trebuie să acordați o atenție deosebită zonei ochilor. Zona din jurul ochilor necesită o îngrijire specială, deoarece aici pielea este foarte subțire. Aplicați produse speciale, bogate în substanțe în active, cu vitamina C și ulei de jojoba, însă nu produse cu textură de gel sau pe bază de apă.


Îngrijirea buzelor

Buzele fragile, crăpate și aspre sînt un efect secundar al iernii. Există însă creme de buze speciale pentru lunile reci. Acestea ar trebui să conțină dexpantenol și gălbenele, deoarece acestea grăbesc vindecarea rănilor. Mierea sau uleiul de măsline sînt remedii tradiționale consacrate împotriva uscăciunii.

Îngrijirea mîinilor

Mîinile sînt printre primele care arată iarna semnele unei pieli uscate. Mai ales în perioada de tranziție, în care nu purtați încă mănuși, mîinile sînt expuse afară aerului uscat. Pentru a vă proteja pielea într-un mod adecvat, folosiți dimineața și seara creme de mîini hidratante.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load