COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum îngrijești pielea mîinilor

Cum îngrijești pielea mîinilor

De cînd am aflat de COVID-19, singurul lucru pe care îl auzim peste tot este să ne spălăm corect pe mîini. Așadar, înainte de a mînca, cînd ne întoarcem acasă, de fiecare dată cînd atingem un mîner, o ușă sau o balustradă de exterior, înainte de a găti, cînd mergem la toaletă, după ce ne jucăm cu un animal de companie, ne spălăm pe mîini.

Dar spălarea excesivă a mîinilor vă poate face mîinile extrem de uscate și chiar crăpate. Acest lucru se întîmplă atunci cînd te speli pe mîini cu săpun. Săpunul nu îndepărtează numai murdăria și germenii de pe piele, ci și uleiurile naturale care mențin pielea hidratată. Crăpăturile din piele pot deveni, de asemenea, o ușă de intrare pentru bacterii și viruși, așadar e spre binele tău să tratezi această problemă.

Alternativa pentru spălarea mîinilor cu săpun este folosirea unui dezinfectant cu un conținut de minimum 60% alcool. Dar chiar și alcoolul are un efect de uscare asupra pielii. Întrucît igiena mîinilor este o prioritate în acest moment, nu poate exista niciun compromis. Iată cîteva lucruri de care le poți ține cont pentru a evita uscarea mîinilor, deși le speli foarte des.

  1. Asigurați-vă că săpunul pe care îl folosiți este ușor și nu conține parfum. Produsele chimice inutile vor face săpunul mai dur decît trebuie să fie pe pielea ta. Întrucît sînteți în izolare la domiciliu, alegeți să vă spălați pe mîini cu apă și săpun în loc să vă dezinfectați pe mîini cu soluție care conține alcool. Păstrați dezinfectantul de mîine pentru atunci cînd trebuie să ieșiți afară.
  2. Lăsați mîinile să se usuce natural. Nu folosiți prosopul și mai ales un uscător de mîini, deoarece aerul uscat va înrăutăți situația.
  3. Hidratează-ți mîinile imediat după spălarea lor. O cremă aplicată pe mîinile uscate nu vă ajută prea mult – hidratantul acționează ca un strat protector pentru a menține umiditatea. După spălare, mîna încă e umedă, deci e momentul perfect pentru a aplica o cremă grasă de mîini.
  4. Purtați mănuși. Spălarea vaselor și hainelor poate expune mîinile la apă și substanțe chimice pentru o perioadă lungă de timp. Dar există o soluție ușoară – purtați mănuși în timp ce faceți aceste sarcini.
  5. Aplicați o mască de mîini. Alegeți un moment în care nu veți mai avea nevoie de mîini (cum ar fi în timp ce vizionați un film). Uleiul de nucă de cocos este ideal, deoarece are proprietăți antibacteriene și antivirale. De asemenea, puteți utiliza gel de aloe vera proaspăt ocazional. Spălați după 15-30 de minute.
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load