TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Cum folosești untul de cacao, alimentul care are grijă de piele și inimă

În untul de cacao se regăsește o cantitate de antioxidanți de trei ori mai mare decît în vinul roșu, iar fenolii pe care îi conține au ca efect scăderea riscurilor îmbolnăvirii de boli cardiovasculare.

Multe studii au arătat că polifenolii își demonstrează abilitățile antioxidante și în cadrul sistemului imunitar prin combaterea inflamației, a mutațiilor celulare și a afectării ADN-ului, responsabile pentru boli cardiovasculare, cancer, boli autoimune. Folosirea untului de cacao în locul uleiurilor vegetale rafinate poate reduce inflamația în general și poate ajuta la echilibrarea hormonală și la promovarea sănătății creierului, datorită rolului lui de suport al sistemului imunitar, transmite NOI.md cu referire latabuhighlife.ro.

Untul de cacao ajută și la tratarea durerilor la nivelul cavității bucale. Dacă interiorul gurii tale are predispoziția să experimenteze inflamații sau dacă buzele tale dezvoltă constant mici vezicule, folosește un pic de unt de cocos pentru a le ajuta să rămînă hidratate mai mult timp.

De asemenea, ameliorează arsuri, iritații și infecții. Masează o cantitate infimă de unt pur de cacao pe pielea arsă de vînt sau soare iar satisfacția eficienței nu va întîrzia să apară. Este suficient de blînd astfel încît să fie folosit și în situații precum tratamentul eczemei sau al dermatitei. Adaugă gel de aloe vera sau ulei de arbore de ceai și folosește-l pentru îngrijirea tenului sensibil sau a pielii arse.

Unul dintre modurile cele mai populare de utilizare a untului de cacao este în compoziția balsamurilor de buze produse în casă. Poți folosi ulei esențial de grepfrut , vanilie, portocală sau mentă pentru a crea balsamul ideal care să-ți îngrijească buzele sensibile. Untul de cacao este emolient, asta înseamnă că adaugă un strat protector care are și efect de hidratare, ideal pentru a bloca efectele temperaturilor extreme și efectele nocive ale soarelui.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load